DOMOWE PRZETWÓRSTWO WARZYW
- Film dokumentalny
- Produkcja:Polska
- Rok produkcji:1979
- Barwny, 28 min
Film przeznaczony jest dla wszystkich, którzy wykonują domowe przetwory z warzyw. Przedstawiono sposoby zapobiegania psucia się warzyw pod wpływem działania bakterii, enzymów, tlenu i światła. Jako metodę do stosowania w gospodarstwie domowym podano zakwaszanie, pasteryzację, sterylizację i apertyzację. Film zawiera również kilka szczegółowych przepisów na przetwory warzywne jako ilustrację przedstawionych zasad sporządzania przetworów.
Ekipa
pełna
|
skrócona
|
schowaj
- Reżyseriaw napisach określenie funkcji: Realizacja
- Współpraca reżyserska
- Scenariusz
- Zdjęcia
- Współpraca operatorska
- Opracowanie muzyczne
- Dźwięk
- Montaż
- KonsultacjaZdzisław Pytlak
- Redakcja
- Kierownictwo produkcji
- Produkcja